Akoestiek in vorm:
een spel van lijn en kleur.Turnball is het moderne equivalent van de luxe wandbespannning die in de Gouden Eeuw statige paleiswanden versierden. In de zeventiende eeuw was het kostbare goudleerbehang alleen voor de welgestelden weggelegd.

Zij ontvingen hun gasten in een zorgvuldig ingerichte kamer, geïnspireerd door architect en ontwerper Daniel Marot. Marot was nauw betrokken bij de inrichting van paleis Het Loo. Hij werkte voor Willem III en Mary Stuart. Hij werkte met architectonische, bijna theatrale, accenten en een ornamentiek die geheel was afgestemd op de rest van de architectuur.

Pas eeuwen daarna - met de komst van papieren behang - kon ook de gewone mens zijn muren bekleden. Fields® laat met Turnball gouden tijden herleven. Door de speelse vorm en de intense kobaltblauwe kleur, is Turnball een juweel in de ruimte.

Over Fields®

In een holle ruimte gaan woorden verloren. Marjan Veltkamp transformeert harde kamers naar zachte binnenruimten waar stemgeluid tot zijn recht komt. Vloeiende communicatie dankzij een goede akoestiek. De organische vormen in een prachtige kwaliteit wolvilt, speciaal voor de ruimte ontworpen, maken de kamer tot een plek waar mensen elkaar willen verstaan. Haar design is van een speelse eenvoud en brengt rust en sfeer. Marjan Veltkamp is ontwerper en kunstenares.

In haar portfolio zitten projecten voor attractiepark de Efteling, Bang & Olufsen, Leolux, Olympisch stadion Amsterdam en Privat homes/domestics.

Rembrandt van Rijn

De belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw beheerste als geen ander de schildertechniek van licht en donker. In de rijke setting van Palazzo Francesco Turati creëert Turnball een verrassend spel van licht en schaduw. Het intense kobaltblauw kietelt de herinnering aan een koninklijk verleden.

Ambachtelijk

Net als de wandbespanning in de zeventiende eeuw is Turnball met de hand vervaardigd. Het materiaal bestaat voor honderd procent uit wol en heeft unieke eigenschappen. Dit natuurproduct heeft een geluidsdempende werking en houdt warmte vast. Het materiaal is brandwerend (B2) en 100% recyclebaar.

Onderstaand een indruk van de presentatie in Milaan


 • Stacks Image 39
  Object Turnball in Palazzo Francesco Turati
 • Stacks Image 40
  Object Turnball in Palazzo Francesco Turati
 • Stacks Image 41
  Object Turnball in Palazzo Francesco Turati
 • Stacks Image 42
  Detail Turnball in Palazzo Francesco Turati

Voor de redactie: informatie en beeld beschikbaar bij Marjan Veltkamp +31 73 6214316 of info@fields.co.nl. De foto’s op de website: http://www.marjanveltkamp/pers kunnen gebruikt worden met vermelding van de titel van het kunstwerk en naam kunstenaar.

Designed & handmade in The Netherlands